Gezinshuis de Geus is aangesloten bij Jeugdstem. Jeugdstem is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg. De missie van Jeugdstem is om de stem van kinderen, jongeren, ouders en pleegouders duidelijk te laten doorklinken in de jeugdzorg. Iedereen die te maken heeft met jeugdzorg en daar vragen over heeft, kan bij ons terecht. Voor informatie, advies of ondersteuning kun je op de volgende website terecht: www.jeugdstem.nl

De vertrouwenspersonen van Jeugdstem weten alles over de Jeugdwet en de rechtspositie van kinderen, jongeren en hun (pleeg)ouders. Zij luisteren, denken in oplossingen, en geven je advies over welke stappen je het beste kunt zetten. En ze bieden je ondersteuning wanneer je een klacht wilt indienen. Je kan met een vertrouwenspersoon chatten via de website of gratis bellen via 088 – 555 1000.

Elk kwartaal komt onze vertrouwenspersoon de kinderen bezoeken in ons gezinshuis. De kinderen hebben een folder op hun kamer en kunnen zelf contact opnemen met hun vertrouwenspersoon als ze dat willen. Op het prikbord in het gezinshuis hangt deze folder ook.